Groentezaden

Voor het kopen van groentezaden ben je bij Tuindreef aan het goede adres. Het assortiment bestaat uit meer dan 100 verschillende soorten groentezaden met hoge kiemkracht. Denk hierbij aan: tomatenzaden, courgettezaden en aardbeienzaden. Het resultaat van het zaai- en tuinwerk is een mooie moestuin vol met gezonde, heerlijke en verse groenten. Groenten uit eigen tuin smaken vaak veel lekkerder dan groenten uit de supermarkt. Dit komt door de extra aandacht die jij tijdens de groeiperiode aan de groenten kunt geven en door de extra tijd die je groenten hebben om te groeien (hierdoor wordt de smaak vele malen intenser). Ook ben je natuurlijk apetrots op het eindresultaat.

Bekijk ook de bloemzaden en kruidenzaden van Tuindreef!

Soorten groentezaden

Het assortiment bestaat uit meer dan 100 soorten groentezaden. Deze zaden bestaan uit verschillende rassen, raszadensoorten, biologische zaden, vergeten groentezaden en peulvruchtzaden. Officieel zijn peulvruchten geen groenten, maar zaden uit peulvruchten; in de volksmond zijn dit gewoon groenten. Tuindreef heeft twee soorten merklijnen: Buzzy Seeds en Buzzy Organic.

Hieronder een overzicht van de populaire groentezaden voor in de moestuin:
  1. Biologische Courgette Black Beauty
  2. Komkommers Giganta
  3. Biologische Radijs Saxa
  4. Aardbeien Sarian F1 Hybride
  5. Amsterdamse Bak Wortelen

Groentezaden zaaien in de moestuin

De meeste groentezaden kun je in het voorjaar of najaar zaaien. De groentezaden die in het najaar gezaaid zijn, komen in het voorjaar op of kunnen in sommige gevallen zelfs al in de winter geoogst worden. Dit zijn de winterharde groenten. De zaden die je in het voorjaar zaait, kun je al na zes tot acht weken oogsten. Denk hierbij aan verschillende slasoorten en radijsjes. Opkweken kan in een kweekkas of tuinkas, hiermee kun je vanaf februari beginnen. Zaai grote zaden ongeveer 4 cm diep en kleine zaden ongeveer 1 cm diep. Zaai je de kleine zaden niet te diep, dan ontkiemen ze mogelijk niet.

Vanaf mei neemt de kans op nachtvorst af en kunnen veel zaden direct in de volle grond gezaaid worden. Geef de groentezaden voldoende water, licht, ruimte en voeding. Komt er slecht weer aan (nachtvorst, hagel, harde regenval, onweer e.d.), bescherm dan de jonge groenten met een vliesdoek of zet ze in een tuinkas.

Zaaikalender per maand

Tuindreef heeft een speciale zaaikalender gemaakt waarop je precies per maand kunt zien welke groentezaden je in die maand het best kunt zaaien. Ideaal als je deze maand nog wilt beginnen met het zaaien!

Tuinieren in de vierkante meter tuin

Steeds meer mensen tuinieren in een vierkante meter tuin. Dit is een manier om verschillende groenten en kruiden te zaaien binnen een vierkante meter (vakken van 30 x 30 cm). Hierbij houd je rekening met de plantafstand, groeihoogte en plantfamilie. Bij de zaden op deze website staan deze kenmerken allemaal netjes beschreven, zodat jij precies de juiste tuinzaden kunt kiezen voor in je vierkante meter tuin. De vierkante meter tuin wordt ook wel de makkelijk moestuin of Square Foot Gardening genoemd. Heb je vragen over de vierkante meter tuin of vind je het lastig om de juiste zaden te kiezen? Stuur gerust een chat- of mailbericht naar vierkantemetertuin@tuindreef.nl. Wij adviseren je graag!

Groentezaden bestellen

Groentezaden bestellen is heel eenvoudig bij Tuindreef. Kies de gewenste tuinzaden uit en plaats deze in het winkelwagentje. Je bestelling wordt binnen twee werkdagen verstuurd en geleverd als reguliere brievenbuspost. Je hoeft er dus niet speciaal voor thuis te blijven en het pakketje ook niet op te halen bij het postkantoor. Heb je vragen over onze tuinzaden of over je bestelling? Stuur dan een chat- of mailbericht naar info@tuindreef.nl. Je krijgt binnen 24 uur reactie.

Veel plezier!