Biologische Radijs Saxa

Ook wel Raphanus sativus genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Kruisbloemenfamilie. Zaai de Radijs zaden in februari tot augustus.

Gratis verzending vanaf €14,99

Binnen 24 uur verzonden (binnen 4 dagen wanneer niet op voorraad)

€ 1,99
Prijs per zakje

Voorraad : 2

Aantal: 
Bestellen

Biologische Radijs Saxa zaden

Radijs Saxa is een bekend radijsras voor de teelt in de vollegrond én eventueel onder platglas. De smaak is zacht. Zaaien: februari-maart onderglas en van maart tot half augustus direct in de vollegrond. Zaai óf breedwerpig (het zaad zo goed mogelijk verdeeld over het zaaibedje) of op regels (of rijen) met een regelafstand van 15 cm. Na het breedwerpig zaaien het zaad 1 cm diep inharken en de grond daarna aandrukken. Na opkomst van zaaisel in de regel of rij uitdunnen ( een teveel aan plantjes wegwieden) zodat er tussen de overblijvende plantjes 4 cm ruimte aanwezig is. De grond steeds goed vochtig houden voor een goede groei. Oogst: vanaf 4-6 weken na de uitzaai. Tip: zaai om de 14 dagen wat radijs, dan kunt u de hele zomer door oogsten.

Radijs zaaien

Zaaien vanaf half maart tot begin augustus begin ter plaatse in de vollegrond in de regels; iets uitdunnen. Voor een goed biologische evenwicht verdient het aanbeveling om naast radijs worteltjes en/of sla te zaaien.

Biologische zaden

De Buzzy Organic zaden zijn biologisch geteelde kwaliteitszaden en herkenbaar aan het eu-organic en eko-keurmerk. Deze biologische zaden zijn zeer geschikt voor de bewuste tuinierder. Bekijk ook de andere biologische tuinzaden van Tuindreef.

Kenmerken

Tuinieren in de vierkante meter tuin

Kies de tuinzaden die passen bij jouw vierkante meter tuin (square feet gardening). Belangrijk is om rekening te houden met de groeihoogte, plantafstand, plantfamilie en zaaitijd van zaden. Alle tuinzaden bij Tuindreef zijn voorzien van deze kenmerken om de keuze zo makkelijk mogelijk te maken. Heb je vragen over welke tuinzaden het meest geschikt zijn? Stuur gerust een chatbericht of een mail naar info@tuindreef.nl.

Veel plezier tijdens het tuinieren en het oogsten van de verse radijs!