Bloemzaden kopen, zaaien en kweken

Voor het kopen van bloemzaden ben je bij Tuindreef aan het goede adres. Wij hebben een groot assortiment aan eenjarige, tweejarige en meerjarige bloemzaden. Denk bijvoorbeeld aan aster zaden, zonnebloem zaden en margriet zaden. Het resultaat van het zaai- en tuinwerk is een mooi gekleurde en heerlijk geurende tuin vol met bloemen. Eigen bloemen zijn vaak mooier dan gekochte bloemen uit een bloemenwinkel. Dit komt door extra aandacht die jij tijdens de groeiperiode aan de bloemen kunt geven. En natuurlijk ben je ook apetrots op het eindresultaat.

Bekijk ook de groentezaden en kruidenzaden van Tuindreef.


Miniatuur zonnebloem zaden

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Oost-Indische Kers zaden

Bekijk productenkeyboard_arrow_right

Bloemzaden zaaien

De meeste bloemzaden kun je in het voorjaar en / of najaar zaaien. De bloemzaden die in het najaar gezaaid zijn, komen in het voorjaar tot bloei (tweejarige bloemen). Van de zaden die je in het voorjaar inzaait, komen de eerste bloemen al na ongeveer zes tot acht weken tot bloei. Opkweken kan in een kweekkas of tuinkas. Vanaf mei neemt de kans op nachtvorst af en kunnen veel zaden direct in de volle grond gezaaid worden. Geef de bloemen voldoende water, licht, ruimte en voeding. Komt er slecht weer aan (nachtvorst, hagel, harde regenval, onweer e.d.), bescherm dan de jonge bloemen met een vliesdoek.

Zaaikalenders per maand

Tuindreef heeft een speciale zaaikalender gemaakt waarop je precies per maand kunt zien welke bloemzaden je in die maand het best kunt zaaien. Ideaal als je deze maand nog wilt beginnen met het zaaien!

Bloemzaden bestellen

Bloemzaden bestellen is heel eenvoudig bij Tuindreef. Kies de gewenste tuinzaden uit en plaats deze in het winkelwagentje. Je bestelling wordt binnen twee werkdagen verstuurd en geleverd als reguliere brievenbuspost. Je hoeft er dus niet speciaal voor thuis te blijven en het pakketje ook niet op te halen bij het postkantoor. Heb je vragen over onze tuinzaden of over je bestelling? Stuur dan een chat- of mailbericht naar info@tuindreef.nl. Je krijgt binnen 24 uur reactie.

Veel plezier!