Korenbloem (Centaurea cyanus) zaden kopen

Prachtige bloemen waar de bijen blij mee zijn! Tuindreef heeft blauwe korenbloem zaden, gemengde korenbloem zaden en biologische korenbloem zaden in het assortiment.

Slechts 1,49 euro verzendkosten! (zaden)

De zaden versturen wij via brievenbuspost. Hierdoor zijn de verzendkosten binnen Nederland slechts 1,49 euro. Vanaf 15 euro verzenden wij de zaden gratis. Voor pakketpost hanteren wij een ander tarief.
Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Biologische Korenbloem bloemenmix

Ook wel Centaurea Cyanus genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Composietenfamilie. Zaai de Korenbloem zaden in maart tot mei.

2,49

visibility
shopping_cart

Korenbloem Dubbelbloemig (gemengd)

Ook wel Centaurea Cyanus genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Composietenfamilie. Zaai de Korenbloem zaden in maart tot mei.

1,29

visibility
shopping_cart

Korenbloem Dubbelbloemig Blue Ball (blauw)

Ook wel Centaurea Cyanus genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Composietenfamilie. Zaai de Korenbloem zaden in maart tot mei.

1,29

Korenbloem zaden zaaien

Korenbloemen kunnen zowel in de herfst als in het voorjaar gezaaid worden. In de maanden oktober en november kan korenbloem gezaaid worden, mits het nog niet vriest. Vanaf eind maart tot april kunnen de zaden eveneens in de volle grond gezaaid worden. Korenbloemen kunnen in een bloembak gezaaid worden, maar komen vooral in de volle grond tot hun recht. De bloemen doen het goed op een droge en vruchtbare grond, bij voorkeur in de zon. In sommige gevallen groeien de bloemen ook op een matig vruchtbare of zelfs droge grond, als er geen andere begroeiing is. Zaaien in regels of breedwerpig, ideaal voor verwildering. Eventueel na opkomst uitdunnen. Door met tussenpozen te zaaien kan de hele zomer lang genoten worden van de bloemen.

Korenbloem zaden ontkiemen, verspenen en verplanten

Korenbloemen die in het najaar gezaaid zijn zullen in de vroege lente ontkiemen, terwijl zaden die in het voorjaar gezaaid zijn later zullen ontkiemen. De kiemtijd van korenbloemen is ongeveer 3 weken, afhankelijk van de omstandigheden en de temperatuur. Verplanten is niet nodig, omdat de korenbloem meestal direct in de volle grond gezaaid wordt. Bloeitijd van korenbloemen is van juni tot augustus. Uitgebloeide bloemen direct verwijderen betekend genieten van nog meer bloemen.

Korenbloem zadenKorenbloem bloemenmix zaden

Van nature zijn korenbloemen blauw, maar tegenwoordig zijn deze verkrijgbaar in een mix van roze, wit, paars en lichtblauw. De korenbloem bloemenmix zorgt voor een mooie hoeveelheid snijbloemen, die veel bijen en vlinders aantrekken. Bovendien zijn de mooie bloemen ook nog eens eetbaar en bijzonder decoratief in verschillende drankjes of salades. Thee getrokken van korenbloemen geeft verlichting bij bronchitis. De korenbloemen bloemenmix zaden wordt gezaaid vanaf eind maart tot mei in de volle grond. De eenjarige planten worden ongeveer 90 centimeter hoog en zijn perfect geschikt voor het creëeren van een verwilderde tuin, een fleurige border of het opvullen van een leeg stukje grond met echte blikvangers.

Korenbloem dubbelbloemig zaden

Naast de gewone enkelbloemige korenbloem zijn nu ook dubbelbloemige korenbloemen verkrijgbaar. Deze vallen direct op door de volle bloemen (5 centimeter doorsnee) die uitbundig bloeien. Zaaien in de volle grond van april tot juni. Kunnen eventueel binnenshuis voorgezaaid worden en later verplant worden in de volle grond. Indien nodig uitdunnen of in groepjes laten groeien als echte eyecatcher in de tuin. Bloei is van juni tot ongeveer september, afhankelijk van de zaaiperiode. Het zijn traditionele snijbloemen die bovendien eetbaar zijn. Omdat de bloemen veel nectar bevatten hebben deze een licht zoete smaak.

Biologische zaden

Naast normale korenbloem zaden hebben wij ook biologische korenbloem zaden in het assortiment. De biologische zaden zijn herkenbaar aan het EKO-keurmerk. Zowel de normale als de biologische zaden zijn GMO-vrij.

Zaaikalender

Tuindreef heeft een speciale zaaikalender gemaakt waarop je precies per maand kunt zien welke korenbloem zaden en andere kruidenzaden je in die maand het best kunt zaaien. Ideaal als je deze maand nog wilt beginnen met het zaaien!

Korenbloem zaden bestellen

Korenbloem zaden bestellen is heel eenvoudig bij Tuindreef. Kies de gewenste tuinzaden uit en plaats deze in het winkelwagentje. Je bestelling wordt binnen 24 verstuurd en geleverd als reguliere brievenbuspost. Je hoeft er dus niet speciaal voor thuis te blijven en het pakketje ook niet op te halen bij het postkantoor. Heb je vragen over onze tuinzaden of over je bestelling? Stuur dan een chat- of mailbericht naar info@tuindreef.nl. Je krijgt binnen 24 uur reactie.

Bekijk ook de andere groentezaden, bloemzaden en kruidenzaden van Tuindreef. Wij wensen je veel plezier tijdens het tuinieren!