Vergeet-me-nietjes kopen

Het vergeet-me-nietje is één van de kleinste bloemen met tal van legendes en een historische betekenis. De bloemen van deze plant geuren als de zon ondergaat en bloeien de gehele zomer door. Vergeet-me-nietjes hebben weinig onderhoud nodig.
Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Vergeet-me-niet (blauw)

Ook wel Myosotis alpestri genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Ruwbladigenfamilie. Zaai de Vergeet me niet zaden in juni tot...

1,59

visibility
shopping_cart

Vergeet-me-niet Victoria (Rose)

Ook wel Myosotis alpestri genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Ruwbladigenfamilie. Zaai de Vergeet me niet zaden in juni tot...

2,49

visibility
shopping_cart

Vergeet-me-niet zaden weggeef zakjes (blauw)

Give away zaadzakje voor promoties en om uit te delen. Promo Seeds - Vergeet me nietjes

0,95

Soorten vergeet-me-nietjes

Het assortiment vergeet-me-nietjes bestaat uit verschillende soorten vergeet-me-nietjes. De soorten zijn geschikt voor de siertuin en de bloempot. Hieronder een opsomming van de populairste zaden:

Vergeet-me-nietjes zaaien

De vergeet-me-niet-zaden kunnen vanaf juni tot augustus gezaaid worden. Zaai de zaden eerst voor in een kweekkas en verplant ze vervolgens naar de siertuin of pot. Vergeet-me-nietjes hebben weinig onderhoud nodig. Ze zijn makkelijk te verplaatsen en te herplanten en ze bloeien de gehele zomer door. Je kan ze in de buurt van een waterbron in een bloembed planten en ze zijn uitermate geschikt als bodembedekker. Ook in bloempotten zijn ze goed te houden en het staat natuurlijk prachtig als je ze combineert met eenjarige bloemen zoals viooltjes. De potten kunnen in de schaduw staan en ze zullen goed gedijen zolang de bodem maar vochtig gehouden wordt. Deze schoonheden voegen een magie van kleur aan elke tuin toe.

Zaaikalender per maand

Tuindreef heeft een speciale zaaikalender gemaakt waarop je precies per maand kunt zien welke bloemzaden je in die maand het best kunt zaaien. Ideaal als je deze maand nog wilt beginnen met het zaaien!

De (symbolische) betekenis van vergeet-me-nietjes

Het vergeet-me-nietje heeft een rijke geschiedenis en de meeste verhalen en mythen van deze bloem komen uit Duitsland en omringende landen. Twee geliefden wandelden langs de rivier de Donau en ze zagen helderblauwe bloemen. De man plukt een bloem voor de vrouw en viel in de rivier en werd meegesleurd. De vrouw zei ‘Vergiss mich nicht’ en als symbool van deze woorden werd de bloem vergeet-me-nietje genoemd. Ook de vrijmetselaars hebben deze bloem als symbool en Alzheimer-verenigingen gebruiken het vergeet-me-nietje als symbool van herinnering.
In Canada is het vergeet-me-nietje een symbool van ware liefde en standvastigheid en wordt de bloem vaak gegeven aan overledenen. Hendrik de Vierde gebruikte de bloem als symbool van zijn ballingschap. Legendes en mythen worden ons verteld om ons eraan te herinneren dat we zelfs in arme en moeilijke tijden kracht in onszelf vinden. We moeten nooit vergeten om de liefde in ons te delen met anderen en moeten onze hoop nooit verliezen.

Vergeet-me-nietjes als cadeautje geven

De schattige vergeet-me-nietjes bieden een zachte schoonheid aan tuinen maar zijn ook mooi om cadeau te geven als symbool. Deze bloemen staan voor herinnering, liefde, herdenking, bescherming en geluk. Wil je meer vergeet-me-nietjes-zaden tegelijk kopen? Neem dan contact op via info@tuindreef.nl voor volumekorting.

Vergeet-me-nietjes-zaden bestellen

Vergeet-me-nietjes-zaden bestellen is heel eenvoudig bij Tuindreef. Kies de gewenste tuinzaden uit en plaats deze in het winkelwagentje. Je bestelling wordt binnen 24 verstuurd en geleverd als reguliere brievenbuspost. Je hoeft er dus niet speciaal voor thuis te blijven en het pakketje ook niet op te halen bij het postkantoor. Heb je vragen over onze tuinzaden of over je bestelling? Stuur dan een chat- of mailbericht naar info@tuindreef.nl. Je krijgt binnen 24 uur reactie.

Bekijk ook de andere bloemzaden, groentezaden en kruidenzaden van Tuindreef. Wij wensen je veel plezier tijdens het tuinieren!