Tuinkerszaadjes kopen en zelf tuinkers kweken

Op zoek naar tuinkerszaadjes? Dan ben je bij Tuindreef aan het goede adres. Ons ruime assortiment bestaat uit diverse soorten tuinkers zaden zoals biologische, gewone en grootbladige tuinkerszaden. Tuinkers is zeer goed (binnen) te kweken en binnen 10 dagen kun je al oogsten. Heerlijk fris op brood met een plakje kaas en mosterd, en nog gezond ook!
Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Biologische Tuinkers gewone

Ook wel Lepidium sativum genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Kruisbloemenfamilie. Zaai de Tuinkerszaadjes in januari tot december.

1,99

visibility
shopping_cart

Gewone Tuinkers

Ook wel Lepidium sativum genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Kruisbloemenfamilie. Zaai de Tuinkerszaadjes in januari tot december.

1,29

visibility
shopping_cart

Grootbladige Tuinkers

Ook wel Lepidium sativum genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Kruisbloemenfamilie. Zaai de Tuinkerszaadjes in januari tot december.

1,29

Soorten tuinkers zaden

Tuindreef heeft verschillende soorten tuinkerszaadjes in het assortiment. Hieronder een overzicht van de meest verkochte zaden: Tuinkers is familie van de kruisbloemfamilie. Andere soorten groentes uit de kruisbloemfamilie zijn bloemkool, radijs en broccoli. Houd rekening met de plantenfamilie voor het uitoefenen van wisselteelt.

Tuinkers (voor)zaaien, ontkiemen en planten

Het zaaien van tuinkerszaadjes kan het gehele jaar binnenshuis, mits er voldoende warmte en licht is. Het in de volle grond zaaien (buiten) kan vanaf april tot september. Het kiemproces duurts slechts enkele dagen en kan zelfs op natte watten. Het verspenen van de tuinkers is niet nodig, omdat de plant slechts 5 à 10 cm hoog wordt. Houd hier rekening mee tijdens het inzaaien. Binnen 10 dagen kan tuinkers geoogst worden. Het oogsten kan door de tuinkers laag bij de grond af te knippen. Wil je doorlopend van verse tuinkers genieten? Zaai dan regelmatig nieuwe zaden bij.

Experiment (practicum) en onderzoek met tuinkers

Tuinkers ontkiemt en groeit snel. Dit maakt tuinkers zeer geschikt voor experimenten en onderzoek op school en / of thuis. Het observeren van het groeiproces is zeer leerzaam en het maken van een stop-motion film maakt het extra leuk. Heeft u een grote hoeveelheid tuinkerszaden nodig, bijvoorbeeld voor een hele klas? Neem dan contact met ons op voor een prijs op maat. Dit is al mogelijk vanaf tien zakjes!

Gezonde recepten met tuinkers

Tuinkers wordt bij veel mensen toegevoegd aan het broodbeleg. Tuinkers is bijvoorbeeld heerlijk op een boterham met kaas. Tuinkers kun je ook gebruiken voor het maken van soep, pesto en in salades. Hieronder een recept voor tuinkerssoep.

Tuinkerssoep:

Voor het maken van tuinkerssoep heb je een ruime hoeveelheid tuinkers nodig, 50 gram boter, 50 gram bloem en 1,5 liter groentebouillon. Maak van de roomboter en bloem een roux. Voeg vervolgens voorzichtig de bouillon toe en zorg dat alle roux oplost. Voeg vervolgens klein gesneden tuinkers toe en laat het 10-20 minuten koken. De soep is klaar. Eet smakelijk!

Tuinkers zaadjes bestellen

Tuinkerszaden bestellen is heel eenvoudig bij Tuindreef. Kies de gewenste tuinzaden uit en plaats deze in het winkelwagentje. Je bestelling wordt binnen 24 uur verstuurd en geleverd als reguliere brievenbuspost. Je hoeft er dus niet speciaal voor thuis te blijven en het pakketje ook niet op te halen bij het postkantoor. Heb je vragen over onze tuinzaden of over je bestelling? Stuur dan een chat- of mailbericht naar info@tuindreef.nl. Je krijgt binnen 24 uur reactie.

Bekijk ook de andere groentezaden, kruidenzaden en bloemzaden van Tuindreef. Nog niet zoveel ervaring met een moestuin? Dan raden wij de werkwijzen en zaden van de Makkelijke Moestuin aan. Wij wensen je veel plezier tijdens het tuinieren!