Aardbeien Sarian F1 Hybride

Ook wel Fragaria x ananassa genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Rozenfamilie. Zaai de Aardbeien zaden in februari tot mei.

Gratis verzending vanaf €14,99

Binnen 24 uur verzonden (binnen 4 dagen wanneer niet op voorraad)

€ 4,49
Prijs per zakje

Voorraad : 6

Aantal: 
Bestellen

Aardbeien Sarian F1 Hybride zaden

Aardbeien Sarian is een F1-hybride aardbei. Hybriden hebben een groot aantal voordelen t.o.v. zaadvaste rassen. Sarian is een doordragend ras dat grote vruchten geeft (ca. 3 cm doorsnee). Doordragende aardbeien gaan door met bloeien en vruchtzetten tot in de herfst. Zaaien: in maart-april binnenshuis onder glas, in een zaaibakje of in mei direct buiten in de vollegrond. Zaaien onder glas is het best. Na opkomst eenmaal verspenen. Als de plantjes 4 cm groot zijn, uitplanten. Steeds 2 plantjes bij elkaar zetten. Afstand tussen de groepjes: 50 x 30 cm. Regelmatig water geven. Voordat ze gaan bloeien en vruchtdragend, moeten de planten eerst goed uitgroeien. Het eerste jaar bloeien de planten daarom pas in de herfst, in volgende jaren vanaf juni. Oogst: vanaf de zomer tot in de herfst.

Aardbeien zaaien

Februari in een zaaikbakje bij 20 °C of later buiten onder grals. Medio mei, na verspenen, buiten uit planten.

F1 hybride zaden

Een kruising tussen twee ouderplanten met goede eigenschappen (bijvoorbeeld ziekte bestendig en een grote opbrengst). Kenmerken van F1 hybride zaden zijn; uniformiteit, een grote opbrengst, doorkweken is niet mogelijk en de vruchten hebben een populaire smaak. Indien je planten zoekt met deze kenmerken en je bent bereid hiervoor iets meer te betalen, dan zijn F1 hybride zaden een goede keuze. Bekijk ook de andere F1 hybride zaden van Tuindreef.

Kenmerken

Tuinieren in de vierkante meter tuin

Kies de tuinzaden die passen bij jouw vierkante meter tuin (square feet gardening). Belangrijk is om rekening te houden met de groeihoogte, plantafstand, plantfamilie en zaaitijd van zaden. Alle tuinzaden bij Tuindreef zijn voorzien van deze kenmerken om de keuze zo makkelijk mogelijk te maken. Heb je vragen over welke tuinzaden het meest geschikt zijn? Stuur gerust een chatbericht of stuur een mail naar info@tuindreef.nl.

Veel plezier tijdens het tuinieren en het oogsten van de vers fruit!

Relevante producten