filter_list

Filter

Zaaikalender juni

Een overzicht van de groentezaden, kruidenzaden en bloemzaden die gezaaid kunnen worden in juni. Hoewel de zomer pas net begint, is juni de maand waarin je het best kunt starten met het zaaien van typische najaarsgroenten zoals andijvie, bietjes en boerenkool. Ook is het komende warme weer zeer geschikt voor de kruidentuin.

Juni is echte een oogstmaand en daarom ontstaan er nieuwe ruimtes in je moestuin waarin je de najaarsgroenten en kruidenzaden kunt zaaien. Zaai zaden uit dezelfde plantfamilie niet twee keer op dezelfde plek, maar wissel hierin af. Daarmee voorkom je op een natuurlijke manier dat ongedierte schade in je moestuin aanricht.

Juni is bovendien de laatste geschikte maand om éénjarige bloemen te zaaien (in juli en augustus is het daar te warm voor). Ook juni kan al een warme maand zijn, dus vergeet vooral niet om de plantjes in dat geval voldoende water te geven.

Slecht 1,49 euro verzendkosten! (zaden)

De zaden versturen wij via brievenbuspost. Hierdoor zijn de verzendkosten slechts 1,49 euro. Vanaf 15 euro gratis verzending.
Bezig met laden...
visibility

Akelei Mrs Scott Elliott

Ook wel Aquilegia caerulea genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Ranonkelfamilie. Zaai de Akelei zaden in mei tot juli.

1,99

visibility

Amsterdamse Bak Wortelen (2 Adam)

Ook wel Daucus carota genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Schermbloemenfamilie. Zaai de Wortelzaad in maart tot juli.

1,99

visibility

Amsterdamse Snij Peterselie

Ook wel Petroselinum crispum genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Schermbloemenfamilie. Zaai de Peterselie zaden in maart tot...

1,29

visibility

Andijvie Breedblad Volhart Winter

Ook wel Cichorium endivia genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Composietenfamilie. Zaai de Andijvie zaden in juni tot juli.

1,29

visibility

Andijvie Nuance

Ook wel Cichorium endivia genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Composietenfamilie. Zaai de Andijvie zaden in mei tot Juni.

2,49

visibility

Andijvie Nummer Vijf

Ook wel Cichorium endivia genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Composietenfamilie. Zaai de Andijvie zaden in mei tot Juli.

1,29

visibility

Aubrieta (gemengd)

Ook wel Aubrietia hybrida genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Kruisbloemenfamilie. Zaai de Aubrieta zaden in mei tot juli.

1,59

visibility

Australische Gele Pluksla

Ook wel Lactuca sativa genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Composietenfamilie. Zaai de Pluksla zaden in maart tot augustus.

1,99

visibility

Basilicum Fijne

Het blad kan je vers gebruiken maar ook gedroogd; wel bewaren in een goed afgesloten blik of pot.

1,99

15%
visibility

Bieslook Fijne

De klassieke bieslook. Het blad maar ook de bloemen zijn door de pittige uiensmaak zeer geliefd in diverse gerechten

1,99

1,69

visibility

Bijenvoer (blauw)

Ook wel Phacelia campanularia genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Ruwbladigenfamilie. Zaai de Bijenvoer zaden in april tot juni.

1,29

visibility

Biologische Andijvie gele Volhart

Ook wel Cichorium endivia genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Composietenfamilie. Zaai de Andijvie zaden in juni tot juli.

2,49

visibility

Biologische Basilicum Genovese

Ook wel Ocimum basilicum genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Lipbloemenfamilie. Zaai de Basilicum zaden in april tot augustus.

2,49

visibility

Biologische Bieslook Prager

Ook wel Allium Schoenoprasum genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Lookfamilie. Zaai de Bieslook zaden in maart tot augustus.

1,99

visibility

Biologische Citroenmelisse

Ook wel Melissa officinalis genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Lipbloemenfamilie. Zaai de Citroenmelisse zaden in april tot juli.

1,99

visibility

Biologische Dille

Ook wel Anethum graveolens genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Schermbloemenfamilie. Zaai de Dille zaden in april tot juli.

1,99

15%
visibility

Biologische Gekrulde Peterselie

Ook wel Petroselinum crispum genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Schermbloemenfamilie. Zaai de Peterselie zaden in februari tot...

1,99

1,69

15%
visibility

Biologische Groene Snijbiet Witribbige

Ook wel Beta vulgaris genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Amarantenfamilie. Zaai de Snijbiet zaden in april tot september.

2,49

2,12

15%
visibility

Biologische Kervel

Ook wel Anthriscus cerefolium genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Schermbloemenfamilie. Zaai de Kervel zaden in maart tot september.

2,49

2,12

visibility

Biologische Koriander

Ook wel Coriandrum sativum genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Schermbloemenfamilie. Zaai de Koriander zaden in april tot juni.

1,99

   1  2 3 4 5  

Zaaikalender per maand

Zaai het gehele jaar door verschillende zaden, zodat je kan blijven genieten van de groei van jonge plantjes, het oogsten van de groenten en het bloeien van de bloemen. Bekijk per maand welke zaden gezaaid kunnen worden: