Dille (Anethum graveolens) zaden kopen

Dille is een bekend kruid dat in zijn geheel in de keuken gebruikt kan worden. Geliefd vanwege de zachte smaak, onmisbaar bij het inmaken van augurken en het bereiden van sauzen. Tuindreef heeft normale dille zaden en biologishe dille zaden in het assortiment. 

Slechts 1,49 euro verzendkosten! (zaden)

De zaden versturen wij via brievenbuspost. Hierdoor zijn de verzendkosten binnen Nederland slechts 1,49 euro. Vanaf 15 euro verzenden wij de zaden gratis. Voor pakketpost hanteren wij een ander tarief.
Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Biologische Dille

Ook wel Anethum graveolens genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Schermbloemenfamilie. Zaai de Dille zaden in april tot juli.

1,99

visibility
shopping_cart

Dille

Dille heeft een frisse aromatische en zoete nasmaak. Zowel het blad als de zaadjes zijn eetbaar. Veel gebruikt in de bereiding van vis...

1,99

Dille zaden zaaien

Dille is een kruid dat het beste direct in de volle grond, de gekozen bak of bloempot gezaaid kan worden. Dille kan in de maanden april – half juli buitenshuis en binnen het hele jaar door gezaaid worden. Kies voor de volle grond een plekje in de zon en bij voorkeur uit de wind. Houd er rekening mee dat dille met gemak 120 centimeter hoog kan worden. Voor het zaaien in de volle grond worden regeltjes aangehouden, waarbij de zaden niet te dicht op elkaar gezaaid worden. Wat de grond betreft stelt het kruid niet al te hoge eisen. Een losse grond, waarbij water goed af kan lopen is voldoende. Na het zaaien de dille zaden bedekken met ongeveer 1 centimeter aarde.

Dille zaden ontkiemen, verspenen en verplanten

Dille heeft ongeveer 2 weken nodig om te ontkiemen. Als dille in de volle grond geplant is, dan is het na het ontkiemen zaak om rondom de tere plantjes de grond onkruid vrij te houden. Verspenen en verplanten is niet nodig, wel kan het zijn dat na opkomst van de plantjes blijkt dat deze te dicht op elkaar staan, waardoor uitdunnen nodig is. Dille heeft weinig verzorging nodig, in het algemeen is het voldoende als de plant water krijgt op het moment dat het regent. Alleen bij extreem droog weer moet gegoten worden.

Dille zadenBiologische Dille

Biologische dille is afkomstig van gecertificeerd biologische oorsprong voorzien van het eu-organic en eko-keurmerk. De zaden worden direct in regeltjes in de volle grond gezaaid vanaf april tot en met half juli. Na opkomst kunnen de zaden uitgedund worden, waarbij een plantafstand van 30 x 30 cm aangehouden wordt. Door op verschillende tijdstippen tijdens de lente en zomer te zaaien, is er gegarandeerd altijd genoeg dille te oogsten. Van dille kunnen niet alleen de bladeren, maar ook de stengels en bloemschermen gebruikt worden. Ideaal voor het inmaken van augurken in kruidenazijn. De stengels en bladeren smaken ook heerlijk in sauzen (bijvoorbeeld voor visgerechten). Dille geplant tussen bonen voorkomt aantasting door luizen. De beste oogsttijd is wanneer dille bloeit.

Dille zaden oogsten

Dille krijgt grote gele schermbloemen, waaruit de zaden groeien. In de volle grond is de kans groot dat de plant zichzelf uitzaait en na de winter weer vanzelf opkomt. Voor het oogsten van de zaden moet gewacht worden tot de zaden rijp (bruin) zijn. Om het opvangen van de zaden te vergemakkelijken kan er een zakje om de bloem gebonden worden. Zorg er dan wel voor dat er lucht bij kan om schimmelvorming te voorkomen. Als de rijpe zaden in het zakje zijn gevallen, kort na laten drogen op een stuk keukenpapier en vervolgens koel en droog bewaren.

Zaaikalender

Tuindreef heeft een speciale zaaikalender gemaakt waarop je precies per maand kunt zien welke Dille zaden en andere kruidenzaden je in die maand het best kunt zaaien. Ideaal als je deze maand nog wilt beginnen met het zaaien!

Dille zaden bestellen

Dille zaden bestellen is heel eenvoudig bij Tuindreef. Kies de gewenste tuinzaden uit en plaats deze in het winkelwagentje. Je bestelling wordt binnen 24 verstuurd en geleverd als reguliere brievenbuspost. Je hoeft er dus niet speciaal voor thuis te blijven en het pakketje ook niet op te halen bij het postkantoor. Heb je vragen over onze tuinzaden of over je bestelling? Stuur dan een chat- of mailbericht naar info@tuindreef.nl. Je krijgt binnen 24 uur reactie.

Bekijk ook de andere groentezaden, bloemzaden en kruidenzaden van Tuindreef. Wij wensen je veel plezier tijdens het tuinieren!