filter_list

Filter

Zaaikalender juli

Een overzicht van de groentezaden, kruidenzaden en bloemzaden die gezaaid kunnen worden in juli. Juli is een echte zomermaand. Dit betekent warme dagen en kans op flinke onweersbuien. Geef daarom de planten voldoende water en en voorkom dat de harde regenbuien schade veroorzaken.

Deze maand kun je verdergaan met het zaaien van najaarsgroenten, kruiden en bloemen. Door het oogsten van de voorjaarsplanten zijn er ruimten vrijgekomen. Zaai de najaarszaden in de vrijkomen ruimten. Let op: zaai zaden uit dezelfde plantfamilie niet twee keer op dezelfde plek, maar wissel hierin af. Daarmee voorkom je op een natuurlijke manier dat ongedierte schade in je moestuin aanricht.

Bij het kweken in kassen is het van belang om bij warm weer goed te ventileren om ziekten en schimmels te voorkomen. Zijn er vruchten rijp om te oogsten? Oogst gelijk: hierdoor blijft de plant produceren en kun jij langer genieten van heerlijke, verse groenten.

Slecht 1,49 euro verzendkosten! (zaden)

De zaden versturen wij via brievenbuspost. Hierdoor zijn de verzendkosten slechts 1,49 euro. Vanaf 15 euro gratis verzending.
Bezig met laden...
visibility

Akelei Mrs Scott Elliott

Ook wel Aquilegia caerulea genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Ranonkelfamilie. Zaai de Akelei zaden in mei tot juli.

1,99

visibility

Amsterdamse Bak Wortelen (2 Adam)

Ook wel Daucus carota genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Schermbloemenfamilie. Zaai de Wortelzaad in maart tot juli.

1,99

visibility

Amsterdamse Snij Peterselie

Ook wel Petroselinum crispum genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Schermbloemenfamilie. Zaai de Peterselie zaden in maart tot...

1,29

visibility

Andijvie Breedblad Volhart Winter

Ook wel Cichorium endivia genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Composietenfamilie. Zaai de Andijvie zaden in juni tot juli.

1,29

visibility

Andijvie Nuance

Ook wel Cichorium endivia genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Composietenfamilie. Zaai de Andijvie zaden in mei tot Juni.

2,49

visibility

Andijvie Nummer Vijf

Ook wel Cichorium endivia genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Composietenfamilie. Zaai de Andijvie zaden in mei tot Juli.

1,29

visibility

Aubrieta (gemengd)

Ook wel Aubrietia hybrida genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Kruisbloemenfamilie. Zaai de Aubrieta zaden in mei tot juli.

1,59

visibility

Australische Gele Pluksla

Ook wel Lactuca sativa genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Composietenfamilie. Zaai de Pluksla zaden in maart tot augustus.

1,99

visibility

Basilicum Fijne

Het blad kan je vers gebruiken maar ook gedroogd; wel bewaren in een goed afgesloten blik of pot.

1,99

15%
visibility

Bieslook Fijne

De klassieke bieslook. Het blad maar ook de bloemen zijn door de pittige uiensmaak zeer geliefd in diverse gerechten

1,99

1,69

visibility

Biologische Andijvie gele Volhart

Ook wel Cichorium endivia genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Composietenfamilie. Zaai de Andijvie zaden in juni tot juli.

2,49

visibility

Biologische Basilicum Genovese

Ook wel Ocimum basilicum genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Lipbloemenfamilie. Zaai de Basilicum zaden in april tot augustus.

2,49

visibility

Biologische Bieslook Prager

Ook wel Allium Schoenoprasum genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Lookfamilie. Zaai de Bieslook zaden in maart tot augustus.

1,99

visibility

Biologische Citroenmelisse

Ook wel Melissa officinalis genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Lipbloemenfamilie. Zaai de Citroenmelisse zaden in april tot juli.

1,99

visibility

Biologische Dille

Ook wel Anethum graveolens genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Schermbloemenfamilie. Zaai de Dille zaden in april tot juli.

1,99

15%
visibility

Biologische Gekrulde Peterselie

Ook wel Petroselinum crispum genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Schermbloemenfamilie. Zaai de Peterselie zaden in februari tot...

1,99

1,69

15%
visibility

Biologische Groene Snijbiet Witribbige

Ook wel Beta vulgaris genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Amarantenfamilie. Zaai de Snijbiet zaden in april tot september.

2,49

2,12

15%
visibility

Biologische Kervel

Ook wel Anthriscus cerefolium genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Schermbloemenfamilie. Zaai de Kervel zaden in maart tot september.

2,49

2,12

15%
visibility

Biologische Kropsla Wonder (4 jaargetijden)

Ook wel Lactuca sativa genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Composietenfamilie. Zaai de Kropsla zaden in februari tot augustus.

2,49

2,12

visibility

Biologische Krulandijvie Pancalière

Ook wel Cichorium endivia genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Composietenfamilie. Zaai de Andijvie zaden in juni tot juli.

2,49

   1  2 3 4 5 6  

Zaaikalender per maand

Zaai het gehele jaar door verschillende zaden, zodat je kan blijven genieten van de groei van jonge plantjes, het oogsten van de groenten en het bloeien van de bloemen. Bekijk per maand welke zaden gezaaid kunnen worden:

Tuinzaden bestellen bij Tuindreef

Ontdek welke zaden verkrijgbaar zijn en geniet van het zaaien, groeien, oogsten en de bloei van groente, fruit, kruiden en bloemen. De productinformatie is aangevuld met kenmerken om de juiste zaden te kiezen voor het tuinieren in de vierkante meter tuin (ook wel bekend als de makkelijke moestuin of Square Foot Gardening). De verzendkosten zijn slechts € 2,95 en bij een bestelling boven de € 39,95 betaal je zelfs helemaal geen verzendkosten. De levertijd is uiterlijk twee werkdagen en de pakketjes verpakken en versturen wij zorgvuldig, met liefde en aandacht. Vragen over het bestellen van zaden? Stel je vraag gerust via de chat of stuur een mail naar info@tuindreef.nl.