Komkommerkruid / bernagie (Borago officinalis) zaden kopen

Een kruid met hangende blauwe bloemen in de vorm van een ster. Een kruid wat veel gebruikt wordt als vervanger van spinazie. Koop de komkommerkruid zaden bij Tuindreef!

Slechts 1,49 euro verzendkosten! (zaden)

De zaden versturen wij via brievenbuspost. Hierdoor zijn de verzendkosten binnen Nederland slechts 1,49 euro. Vanaf 15 euro verzenden wij de zaden gratis. Voor pakketpost hanteren wij een ander tarief.
Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Komkommerkruid (Borage)

Komkommerkruid heeft prachtige blauwe stervormige bloemen en er komen veel bijen hommels en andere insecten op af. Zowel het blad als...

1,99

Komkommerkruid zaden zaaien

Komkommerkruid is een eenjarig kruid dat van april tot midden augustus gezaaid kan worden. Voor de najaarszaai moet komkommerkruid in september of oktober gezaaid worden. De planten kunnen de winterkou trotseren en zullen dan al in mei bloemen hebben. Voor het zaaien in de volle grond zijn de maanden maart tot juni het meest geschikt. Bij het zaaien dient erop gelet te worden dat de zaden niet te dicht bij elkaar liggen of deze moeten na opkomst uitgedund worden. Bij het zaaien in de volle grond kan ervoor gekozen worden om deze breedwerpig of in ondiepe geulen gezaaid worden. Na het zaaien royaal bedekken met aarde. Komkommerkruid geeft de voorkeur aan een zonnige plek met weinig wind en af en toe schaduw. Alhoewel de grond aan weinig eisen moet voldoen, geeft het kruid de voorkeur aan een humusrijke grond. Komkommerkruid groeit nog beter indien er organische meststof aan de grond toegevoegd wordt. Dankzij de structuur van de plant heeft deze geen last van schadelijke insecten of ziekten, waardoor komkommerkruid een bijzonder makkelijk te houden plant is.

Komkommerkruid zadenKomkommerkruid zaden ontkiemen, verspenen en verplanten

Komkommerkruid ontkiemt bij een temperatuur van 20˚C in ongeveer 10 dagen. Omdat de planten binnen 6 weken volgroeid zijn is het verplanten niet nodig. Zaai het zaad op de gewenste plek om de groei optimaal te laten verlopen. Houd bij het zaaien/verplanten rekening met een onderlinge afstand van 25 centimeter.

Komkommerkruid plant (Bernagie of Borage)

Komkommerkruid staat ook wel bekend als Bernagie of Borage en valt op door de grijze, dikke en korte beharing van de plant. De bladeren voelen ruw aan en zijn zilverachtig van kleur. De plant kan 1 meter hoog worden en krijgt hangende blauwe bloemen in de vorm van een ster. Het kruid heeft geneeskrachtige eigenschappen, maar wordt vooral in de keuken gebruikt als vervanger van spinazie. Door de komkommerachtige smaak past het ook uitstekend bij zachte kaas en in salades. Omdat de plant weinig eisen stelt en makkelijk groeit is het de perfecte keuze voor beginners die graag een (kleine) kruidentuin willen hebben. Komkommerkruid is perfect geschikt voor groenbemesting. Bovendien trekt de plant bijen, waardoor het een bijzonder nuttige plant is .

Komkommerkruid zaden oogsten

Komkommerkruid is een eenjarige plant die zichzelf uitzaait. De zaden kunnen echter ook geoogst worden. De bloemen vormen na enige tijd nieuwe zaden die verzameld kunnen worden. Na het drogen bewaren op een koele en donkere plek en naar behoefte zaaien.

Zaaikalender

Tuindreef heeft een speciale zaaikalender gemaakt waarop je precies per maand kunt zien welke Komkommerkruid zaden en andere kruidenzaden je in die maand het best kunt zaaien. Ideaal als je deze maand nog wilt beginnen met het zaaien!

Bieslook zaden bestellen

Komkommerkruid zaden bestellen is heel eenvoudig bij Tuindreef. Kies de gewenste tuinzaden uit en plaats deze in het winkelwagentje. Je bestelling wordt binnen 24 verstuurd en geleverd als reguliere brievenbuspost. Je hoeft er dus niet speciaal voor thuis te blijven en het pakketje ook niet op te halen bij het postkantoor. Heb je vragen over onze tuinzaden of over je bestelling? Stuur dan een chat- of mailbericht naar info@tuindreef.nl. Je krijgt binnen 24 uur reactie.

Bekijk ook de andere groentezaden, bloemzaden en kruidenzaden van Tuindreef. Wij wensen je veel plezier tijdens het tuinieren!