Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) zaden kopen

Rozemarijn is een meerjarig kruid met een sterke smaak. Een must voor elke kruidentuin, ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een alternatief voor een gewone heg. Bekijk de rozemarijn zaden van Tuindreef!

Slechts 1,49 euro verzendkosten! (zaden)

De zaden versturen wij via brievenbuspost. Hierdoor zijn de verzendkosten binnen Nederland slechts 1,49 euro. Vanaf 15 euro verzenden wij de zaden gratis. Voor pakketpost hanteren wij een ander tarief.
Bezig met laden...
visibility
shopping_cart

Rozemarijn

Rozemarijn is meerjarige plant (winterhard) en blijft in de winter groen van kleur. Zeer geschikt in de bereiding van vleesgerechten....

1,99

Rozemarijn zaden zaaien

Net als met zoveel kruiden het geval is kan ook rozemarijn het hele jaar door binnenshuis gezaaid worden. Een andere optie is om rozemarijn in het vroege voorjaar, dat wil zeggen maart/april, te zaaien in een kweekbakje of in de volle grond zaaien vanaf april – juni. Per potje worden ongeveer 10 – 15 zaden verdeeld. De zaden mogen niet afgedekt worden omdat rozemarijn een lichtkiemer is. De aarde moet warm en vochtig gehouden worden tijdens het ontkiemingsproces.

Rozemarijn zadenRozemarijn zaden ontkiemen, verspenen en verplanten

Rozemarijn zaden zullen bij een temperatuur van 20˚C binnen 30 dagen ontkiemen. Na het ontkiemen worden de jonge plantjes eenmaal verspeend en later verplant. Bij het overplanten in de volle grond moet een afstand van 50 x 50 centimeter aangehouden worden. De grond moet bovendien warm zijn. Een kalkrijke grond, een zonnige plek en voldoende drainage bevorderen de groei van rozemarijn. Hou er rekening mee dat zaailingen van de rozemarijn bijzonder traag groeien, waardoor het kan gebeuren dat de plant het eerste jaar niet groter wordt dan een tiental centimeters. Daarbij is het ook raadzaam om jonge planten in de winter binnen te halen. Oudere en sterke planten in de volle grond kunnen niet al te strenge winters overleven.

Rozemarijn (plant)

Rozemarijn is een meerjarige plant die onmisbaar is in de kruidentuin. De heesterachtige struik die zeker wel 1 meter hoog kan worden, kan ook geplant worden als vervanger van een traditionele heg. De plant heeft een zoetachtige geur en is bovendien geneeskrachtig. Het kruid is onmisbaar in de Mediterrane keuken, waar het spaarzaam gebruikt wordt voor oven- en grill gerechten. De bladeren van de plant hebben een sterk aromatische smaak die de bloedsomloop bevorderen, voor een betere doorbloeding van de kransslagaderen zorgen, ontsmettend en stimulerend werken. In principe is de plant winterhard als het niet al te veel vriest. Belangrijk daarbij is dat de grond niet vochtig is gecombineerd met extreme kou, waardoor de wortels kunnen bevriezen.

Rozemarijn zaden oogsten

Rozemarijn zal pas in het tweede jaar bloemen geven in de periode mei t/m juni. De bloemen zijn klein en blauwwit. Na de bloei worden de zaden gevormd die herkenbaar zijn aan de geelbruine kleur. Rozemarijn zaden zijn ietwat vettig en klein. De zaden eerst goed laten drogen, voordat deze luchtdicht in donkere omgeving bewaard worden.

Zaaikalender

Tuindreef heeft een speciale zaaikalender gemaakt waarop je precies per maand kunt zien welke rozemarijn zaden en andere groentezaden je in die maand het best kunt zaaien. Ideaal als je deze maand nog wilt beginnen met het zaaien!

Rozemarijn zaden bestellen

Rozemarijn zaden bestellen is heel eenvoudig bij Tuindreef. Kies de gewenste tuinzaden uit en plaats deze in het winkelwagentje. Je bestelling wordt binnen 24 verstuurd en geleverd als reguliere brievenbuspost. Je hoeft er dus niet speciaal voor thuis te blijven en het pakketje ook niet op te halen bij het postkantoor. Heb je vragen over onze tuinzaden of over je bestelling? Stuur dan een chat- of mailbericht naar info@tuindreef.nl. Je krijgt binnen 24 uur reactie.

Bekijk ook de andere groentezaden, bloemzaden en kruidenzaden van Tuindreef. Wij wensen je veel plezier tijdens het tuinieren!